11 bizarre voorvallen met mijn narcistische ex

narcisme,narcisten,narcist,borderline,borderliners,borderliner,bizarre,stiltebehandeling,grapje,kapot,schuld,dronken,zelfverwonding,narcistisch misbruik,jasmijn couwenberg,boek,de narcistische wereld ontvlucht

Met narcisten en borderliners maak je de gekste dingen mee. Dat je denkt: gebeurt dit nou echt? Is dit normaal of niet? Zie ik het niet gewoon verkeerd? In dit artikel deel ik 11 bizarre voorvallen die ik met mijn narcistische ex-partner meemaakte. 

 

 

1. Grapje!

We hebben afgesproken. Ik sta voor zijn deur, maar hij doet niet open en neemt ook de telefoon niet op. Na vijf minuten in de stromende regen doet hij alsnog open, gierend van de lach: "Grapje!"

 

 

2. 'Per ongeluk'

'Per ongeluk' trekt hij mijn sieraden of riem kapot, of veegt de make-up van mijn gezicht af.

 

 

3. Enkel om zichzelf bekommeren

Ik draag een shirt met een dubbele laag stof en een veiligheidsspeld erin en, wetende hoe lomp hij is, vraag ik hem nog om op te letten. Natuurlijk rukt hij het even later kapot. Ik waarschuwde toch? Hij, verbaasd: "Nee, dat deed je niet, ik had wel gewond kunnen raken!"

 

 

4. Voor schut zetten

In de tram komt hij een kennis tegen en raakt (dronken) in gesprek over mij. "Ik dacht dat zij al minstens 40 jaar oud was toen ik haar ontmoette!", klinkt het luidkeels en wijzend naar mij. Ondertussen stap ik beschaamd uit en loop weg. Een kwartier later gaat mijn mobiel: "Waar ben je nou?" (ik was trouwens nog geen 30 toen)

 

 

5. Doen alsof er niets gebeurd is

Een berichtje, een paar maanden nadat ik onze relatie had verbroken: "Schatje, wil je een nieuwe agenda voor mij kopen?"

 

 

6. 'Jouw schuld!'

"Jij wilde niet meegaan en nu ben ik onderweg mijn mobiel kwijtgeraakt!" (ik ging inderdaad niet mee omdat hij weer dronken was) "Ik vroeg je om mij op te halen maar dat wilde je ook weer niet. Door jou ben ik nu mijn mobiel kwijt." (terwijl ik er niet eens bij was)

 

 

7. Venijnigheid

De zon schijnt, ik zet mijn nieuwe zonnebril op. "Dat is beter, zo zie ik je agressieve ogen niet."

 

 

8. Van haat naar 'liefde'

In de kroeg schept hij op tegen vrienden: "Als ik mijn vriendin bel, komt ze mij meteen ophalen." Op één van die avonden sneeuwt het en, bezorgd als ik ben om wat er gebeurt als hij onderweg naar huis weer voorbijgangers uitscheldt, stap ik op de fiets om hem op te halen. "Zo, teringwijf, ben je daar eindelijk?"

 

Nadat ik er wat van zeg (zinloos), vertrekken we. Onderweg klinkt tussen al zijn dronkemansgebrabbel opeens de vraag: "Wil je met me trouwen, schatje?"

 

 

9. 'Gered' moeten worden

We zijn in een redelijk drukke winkelstraat waar we ruzie krijgen. Hij (dronken) gooit zijn fiets neer en loopt stampvoetend weg. Ik loop met mijn eigen fiets aan de hand achter hem aan. Tevergeefs probeer ik hem tot bedaren te brengen, waarop heen en weer geschreeuw volgt.

 

Twee voorbijgangers schieten mij te hulp. Ze denken dat hij mij lastigvalt en één van hen grijpt hem direct bij zijn kraag, balt zijn vuist en heeft een blik in zijn ogen alsof hij ieder moment een genadeklap gaat uitdelen. Dat kan ik maar nét voorkomen door de jongens met heel veel moeite ervan te overtuigen dat er écht niets aan de hand is.

 

 

10. Stiltebehandeling

We zitten op een terras. "Ik wil je niet meer zien, het is over. Je doet me écht pijn, schatje. Ga maar weg." Ik vraag wanhopig en verbaasd waar dit opeens vandaan komt. (stiltebehandeling volgt) "Ssst, er zijn mensen om ons heen, straks gaan ze nog slecht over mij denken." Ondertussen kook ik vanbinnen, want hij weigert te antwoorden. (later blijkt dit weer een 'grapje' te zijn)

 

 

11. Zelfverwonding

"Ik heb al zoveel pijn in mijn leven gekend. Ik kan tegen pijn, hoor." En bijt zichzelf in zijn bovenarm. De gebitsafdruk verandert later in een flinke blauwe plek. 


 

Dít is de realiteit met een narcist/borderliner

Zelfs nu jaren later denk ik nog als ik dit teruglees: is dit écht? Hoe kan iemand zo doen? Dit is zó niet normaal! Waarom pikte ik dit? Hoe heb ik dit doorstaan? 

 

Helaas is dit nu precies hoe de realiteit eruit ziet wanneer je met een narcist/borderliner samenleeft. Niets gaat op een normale manier, alles gaat anders dan anders.

 

Als je er middenin zit, ga je erin mee. Ten tijde van de relatie wist ik nog niet eens dat dit een naam had - narcistisch misbruik, mishandeling - waardoor ik het ook niet kon plaatsen. Ik wist totaal niet waarmee ik te maken had.

 

      

Herkenbaar? Twijfel niet!

Daarom hoop ik met het delen van mijn ervaringen jou ook wakker te schudden als je zulke bizarre dingen meemaakt. 


Herken je er iets in bij de narcist/borderliner in jouw leven? Twijfel je nog of het wel echt gebeurt? Als je je ogen niet kunt geloven, kan ik je maar één advies geven: geloof ze maar wel... 

 

Wil je meer weten over narcistisch misbruik en hoe je eruit kunt komen, dan help ik je graag verder met mijn boek 'De narcistische wereld ontvlucht'

      


Welke bizarre dingen maak(te) jij mee met de narcist/borderliner? Voel je vrij om hieronder jouw ervaringen te delen. Delen = helen: fijn voor jezelf & fijn voor elkaar!

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Volg via social media of de nieuwsbrief:

'DE NARCISTISCHE WERELD ONTVLUCHT' | Herken, doorgrond en ontvlucht narcistisch misbruik