Parasiterend gedrag van narcistische ouders en borderlineouders

narcistische,ouders,borderlne,kind,privacy,tijd,opvoeding,huis,relaties,partner,loyaliteitsconflict,borderliner,borderliners,narcist,narcisten,narcistisch misbruik,jasmijn couwenberg,boek,de narcistische wereld ontvlucht,ouderverstoting

Narcistische en borderlineouders zien het kind als een verlengstuk ten dienste van henzelf. Ze plakken zich aan je vast en bemoeien zich met ieder aspect van jouw leven, dat zij naar hun hand proberen te zetten. Ook als je allang volwassen bent. Aan deze 5 kenmerken herken je dit parasiterende gedrag.

 

 

1. Narcistische en borderlineouders schenden jouw privacy

Narcistische en borderlineouders doorzoeken ongegeneerd je spullen. Ze willen je huissleutel hebben. Mijn borderlinemoeder probeerde zelfs meermalen om een huis in mijn buurt te bemachtigen - wat zeg ik: in omliggende straten, mét uitzicht op mijn huis... Godzijdank lukte het niet, net als het bemachtigen van een huis een paar straten bij mijn narcistische ex-partner vandaan...

 

 

2. Narcistische en borderlineouders claimen jouw tijd

Ben je toevallig in de buurt, dan móet je bij hen langskomen. Komen ze er later achter, dan zullen ze vragen waarom je dit verzuimde. Ongeacht jouw eigen agenda kunnen ze verwachten dat jij elk weekend bij hen komt eten. Mijn borderlinemoeder 'reserveerde' mijn eerste verjaardag na de hereniging met mijn vader direct voor zichzelf; wat ik met een smoesje heb kunnen voorkomen (niet zonder gevolgen) omdat ik die dag uiteraard met mijn vader wilde doorbrengen. 

 

 

3. Narcistische en borderlineouders willen inspraak in jouw privéleven

Narcistische en borderlineouders verwachten dat jij grote levensbeslissingen zoals verhuizen, veranderen van baan of gezinsuitbreiding eerst met hen bespreekt in plaats van met je partner. Zijn zij het er niet mee eens, dan dien je je beslissing aan te passen. Onnodig te zeggen dat dit voor veel wrijving met je partner zorgt, omdat die niet begrijpt waarom jij nu ineens van mening verandert.

 

 

4. Narcistische en borderlineouders spelen in op plicht, angst en schuld

Narcistische en borderlineouders hebben hun leven 'opgeofferd' voor jou, wat jou 'verplicht' om hen te gehoorzamen en alles voor hen te doen. Als kind al maakten zij jou zó angstig, dat dit jou veranderde in een mak schaap en je hen nooit durft tegen te spreken - zelfs op volwassen leeftijd niet. Wat er ook mis gaat, alles is jouw schuld en dat moet je goed maken: je hebt het gevoel alsof je áltijd wel wat goed te maken hebt.

 

 

5. Narcistische en borderlineouders dwarsbomen jouw relaties

Jij bent in de wolken met je nieuwe partner, maar je narcistische of borderlineouders voelen zich bedrogen: ineens staan zij niet meer op nummer 1... Dit is ondenkbaar. Met smoesjes zullen ze proberen jouw tijd op te eisen, om te voorkomen dat je die aan je nieuwe partner besteedt. Ze komen steeds vaker onverwachts langs of bellen je steeds vaker zomaar op, puur om jullie geluk te verstoren

 

Dit kan een ernstig loyaliteitsconflict veroorzaken, zoals dat in mijn eerste lange relatie gebeurde waarin ik samenwoonde. Steeds weer stond ik in een tweestrijd, bijvoorbeeld tijdens vakanties maar zelfs ook tijdens het eten. Over deze ervaringen lees je uitgebreid in mijn boek  'Ouderverstoting - Deel I: Ervaringen van een kind'.

 


Welke kenmerken van dit parasiterende gedrag herken jij in jouw opvoeding door de narcist/borderliner? Voel je vrij om hieronder jouw ervaringen te delen. Delen = helen: fijn voor jezelf & fijn voor elkaar!

 

Reactie schrijven

Commentaren: 2
 • #1

  Sarah (vrijdag, 30 juli 2021 08:24)

  Mijn ouders kregen het voor elkaar om schuin tegenover mij te gaan wonen, met de opmerking: "Zo nu kunnen we je beter in de gaten houden" "We kijken zo op je raam en zien wanneer je thuis bent".

  Echt benauwend, om "verlost" van ze te zijn. Moest het contact helemaal verbroken zijn. Uit wraak proceduren ze om mijn kinderen.

 • #2

  Jasmijn Couwenberg (dinsdag, 03 augustus 2021 11:13)

  @Sarah: wat een regelrechte nachtmerrie...

Volg via social media of de nieuwsbrief:

'DE NARCISTISCHE WERELD ONTVLUCHT' | Herken, doorgrond en ontvlucht narcistisch misbruik