Boek 'De narcistische wereld ontvlucht'

Breek los uit de emotionele gevangenis van jouw destructieve relatie of familie!


 • Heb jij een relatie met een narcist/borderliner? Of een narcist/borderliner als ouder of ander familielid?
 • Word jij gepest, gemanipuleerd, gecontroleerd, vernederd en geïsoleerd? En zoek je een weg hieruit?
 • Of maakte jij dit mee en ben je nog steeds op zoek naar antwoorden?


Dan bied ik jou graag de nodige handvaten met mijn boek 'De narcistische wereld ontvlucht' - hét meest complete boek over narcistisch misbruik dat al een steun heeft mogen zijn voor meer dan 1600 mensen!

Als jij dit herkent in jouw relatie en/of familie...

 • Je hebt het gevoel alsof je gepest wordt
 • De ander claimt al jouw tijd en aandacht
 • Controleert jou voortdurend
 • Manipuleert jou om dingen gedaan te krijgen
 • Verwacht gehoorzaamheid van jou
 • Maar niets wat je doet is ooit goed genoeg
 • Geeft jou overal de schuld van en straft je ervoor
 • Hemelt jou op en haalt je weer naar beneden
 • Noemt jou egoïstisch als je aandacht aan jezelf besteedt
 • Ontmoedigt jou om met andere mensen om te gaan
 • Maar toont ook lieve gebaren... de kruimeltjes 'liefde'...


Wéét dan dat dit níet normaal is! Dit heet n
arcistisch misbruik oftewel psychische mishandeling en breekt jou mentaal volledig af.

Zó ontrafel je het web van narcistisch misbruik

De grote vraag is natuurlijk: hóe kom je ervan los? Daarvoor is het noodzakelijk om te weten wát de kern van narcistisch misbruik is.

Via de verscheidenheid aan manipulaties ontstaat er een ziekelijke emotionele verbinding tussen de narcist/borderliner en jou. Deze verbinding kun je zien als een gigantisch spinnenweb met duizenden draadjes (manipulaties) die allen met elkaar verweven zijn. Deze verbinding, dit web, vormt dé kern van narcistisch misbruik.

Je herkent het vast wel: dat gevoel alsof je met onzichtbare emotionele touwtjes aan de ander zit vastgebonden en steeds weer terug gezogen wordt... hoe vrij zou het voelen als je daarvan kon gaan loskomen?

Zodra je inzicht krijgt in alle manipulaties, kun je dat web draadje voor draadje gaan ontrafelen. Stapje voor stapje breek je zo de ziekelijke emotionele verbinding af, zodat je steeds meer kunt loskomen van jouw destructieve relatie/familieband.

Praktisch gezien komt dit neer op een proces van herkennen, doorgronden, afweren, ontvluchten en herstellen. Dit alles wordt zeer uitgebreid & zeer gedetailleerd beschreven in 'De narcistische wereld ontvlucht' om jou hierbij zo goed mogelijk te kunnen helpen.

Waar jij nu staat, stond ik ook

Ik werd geleefd door mijn narcistische relatie: altijd beschikbaar en bereikbaar moeten zijn, controles, vernederingen, overal de schuld van krijgen, al zijn problemen oplossen. Maar het lag vast aan mij. En ach, soms ging het best weer eventjes leuk tussen ons! Ik snapte er niets van.

Na de zoveelste scheldpartij tikte ik op internet 'gepest door je partner' in. Iets over 'narcisme' kwam tevoorschijn waarin ik alles herkende: dít was er dus aan de hand! En niet alleen in mijn relatie, óók in mijn soortgelijke vreemde jeugd.

Die dag in juni 2012 vormde een keerpunt in mijn leven. Ik verbrak de relatie met mijn narcistische partner en later het contact met mijn borderlinemoeder. Het voelde alsof ik na jarenlang vrijkwam uit de gevangenis!


Het ontstaan van dit boek

En dan, hoe ga je verder, waar begin je? Ik begon alles te lezen - bestuderen, verslinden - over narcisme, borderline, narcistisch misbruik, ouderverstoting en zelfontwikkeling wat ik maar vinden kon. Voornamelijk Engelstalige boeken en websites die heel veel maar vooral diepgaandere en meer onderbouwde informatie boden.

Hier móest ik meer mee doen! Al mijn research, ervaringen en lessen stopte ik in mijn boek 'De narcistische wereld ontvlucht' om zo een steun te kunnen bieden aan iedereen die ook uit zijn of haar destructieve relatie en/of familie wil ontsnappen.

Wat lezers zeggen:

Hét meest complete boek over narcistisch misbruik

 • Breed belicht door een mix van mijn eigen persoonlijke verhaal, ervaringen van lotgenoten én onderbouwingen door deskundigen (inclusief bronvermeldingen) - zodat je weet wat je leest en desgewenst nog meer kunt lezen.

 • Beschrijft narcistisch misbruik voortkomend uit narcisme én borderline - zodat dit boek er is voor slachtoffers van narcisten én slachtoffers van borderliners.

 • Dringt door tot dé kern van narcistisch misbruik: de ziekelijke emotionele verbinding tussen de narcist/borderliner en jou - want dít is wat jou vastgebonden houdt aan de narcist/borderliner. 

 • Voor álle slachtoffers (m/v) van narcistisch misbruik, dus geschreven in de hij- én zij-vorm en meervoudsvorm - want élk slachtoffer verdient hulp.

Dit geeft het boek jou mee:

(H)erkenning

Alle vreemde en pijnlijke puzzelstukjes uit je relatie, opvoeding en/of familieband vallen nu op hun plek. Het maakt zichtbaar en 'bewijsbaar' wat je nooit eerder kon plaatsen, namelijk dat je mishandeld wordt/werd. Je bént niet gek!

Steun

Je bent niet alleen, miljoenen mensen op de wereld maken dit mee. Ook deskundigen van over de hele wereld erkennen deze zeer ernstige vorm van mishandeling. Het bestaat écht en het ligt niet aan jou.

Bescherming

Je leert de vele manipulaties herkennen, doorgronden en afweren. Om jezelf beter te kunnen wapenen in je huidige destructieve relatie en/of familieband, maar ook om zulke situaties in de toekomst eerder te kunnen herkennen.

Context

Je verkrijgt inzicht in de oorsprong van de mishandelingen. Niet om zo begrip voor de ander te kunnen opbrengen, maar om ervan bewust te worden dat het niet jouw schuld is. Iederéén in de omgeving van een narcist/borderliner kan dit overkomen.

Zelfacceptatie

Je verkrijgt inzicht in waarom je reageert zoals je reageert. Je hebt je te lang te sterk gehouden. Je handelt vanuit overlevingsdrang en jouw reacties zijn dus helemaal niet vreemd of overdreven. Je wordt ertoe bewogen. Er is geen reden om je te schamen. 

Heling

Je leert de emotionele pijn te verzachten. Jij mag nu eindelijk jezelf gaan helpen, in plaats van altijd maar de ander. Jij dóet ertoe, jij bent het waard om goed voor te zorgen. Jij mag alle aandacht aan jezelf besteden die nodig is. Nu is het jouw tijd!

Bevrijding

Je ontdekt wat het zo moeilijk maakt om het contact te kunnen verbreken en leert hoe je hier doorheen kunt breken. Vroeg of laat, linksom of rechtsom, zal ook jij jezelf kunnen bevrijden uit deze gevangenis. Dit gáát jou lukken!

Ja, dit boek wil ik lezen!

Begin nu met het stapje voor stapje afbreken van de ziekelijke emotionele verbinding tussen de narcist/borderliner en jou zodat ook jij ervan kunt loskomen! Bestel hier jouw exemplaar:

 • 336 pagina's
 • Paperback 24,50 euro / E-book 17 euro
 • Betaling via o.a. iDEAL & MisterCash
 • Vóór 10.00 uur besteld op een werkdag, is de volgende werkdag verzonden / direct downloaden