Mini-cursus Zelfbeeld


Al schrijvend op zoek naar de krachtige & prachtige persoon die jij diep vanbinnen bent (maar nooit mocht zijn), zodat jij jouw kracht & pracht hervindt. Daar begeleidt de mini-cursus 'Zelfbeeld' jou bij. Je creëert een nieuw, realistisch en positief zelfbeeld, in plaats van nog langer te geloven in het onjuiste en negatieve zelfbeeld dat jou vroeger werd aangemeten. Deze mini-cursus maakt onderdeel uit van het nieuwe werkboek dat in september 2021 verschijnt.

 

 

Ontwaak als de krachtige & prachtige persoon die jij bent

Op ontdekkingstocht gaan in jezelf, op zoek naar wie jij werkelijk bent onder alle door de buitenwereld aangebrachte laagjes, zal de krachtige & prachtige persoon in jou naar boven laten komen. De prachtige persoon van wie je niet dacht dat die in jou zat. Omdat jou vroeger, in de omgeving van het narcistisch misbruik, een onjuist en negatief zelfbeeld werd aangemeten.  

 

Dit was echter het beeld dat de ander van jou schetste, en geen realistische weergave van wie jij werkelijk bent. Je leerde dat je waardeloos was, maar je bent waardevol. Al schrijvend ga jij nu op zoek naar die krachtige & prachtige persoon die jij diep vanbinnen bent (maar nooit mocht zijn).


'You learn who you are by unlearning who they taught you to be' – Nikki Rowe


Zelfbeeld als basis voor zelfliefde

Door zelfkennis op te doen, puur vanuit jouw eigen innerlijke bron, komt vanzelf alle kracht & pracht in jou naar boven. Je maakt verbinding met wie jij werkelijk bent, met jouw ware Zelf dat jarenlang verborgen bleef. Vanuit die verbinding vloeien als vanzelf meer zelfacceptatie, zelfwaardering en zelfvertrouwen voort, die jou ook weer als vanzelf bewegen tot meer zelfliefde en zelfzorg.

 

Zo kom jij op heel natuurlijke (en daardoor sterke en stabiele) wijze weer in jouw eigenwaarde te staan: puur van binnenuit. Je ontdekt zoveel moois in jezelf, dat je niet anders meer kunt dan blij zijn met jezelf. Je zult meer dan graag goed voor jezelf willen zorgen. 


'The greatest tool of self-love is self-awareness. Once you truly know yourself, love is the only option' – Vironika Tugaleva


Zelfbeeld als wegwijzer in het leven

Hoe beter je jezelf kent, hoe beter je ook kunt ontdekken wat je wilt in het leven. Je weet wat je in je hebt, je voelt wat jou energie geeft en je kent je drijfveren. Je leeft steeds meer vanuit je hart en hoeft steeds minder met je hoofd te bedenken wat je wilt. Wat leidt tot keuzes die jou je eigen levenspad laten bewandelen en je niet langer doodlopende zijweggetjes in trekken. Keuzes die bij jou passen en jou gelukkig maken - op verschillende levensgebieden.

 

 

Hoe ik mijn ware Zelf ontmoette

Het was op toevallige wijze dat ik zelf tot een geheel nieuw, realistisch en positief zelfbeeld kwam. Ik maakte een schema om de shift te kunnen maken van zelfafkeuring naar zelfwaardering. Als eerste punt van zelfwaardering noteerde ik: 'Je focust op het positieve in jezelf: je mooie kanten, je successen en je capaciteiten.' Ik affirmeerde een tijdje dit punt en de andere punten voor mezelf, tot ik mezelf eigenlijk afvroeg: 'Maar wát zijn dan mijn mooie kanten? Mijn successen? Mijn capaciteiten?' 

 

Een voor een werkte ik deze vragen uit. Er stroomde van alles het papier op, nog meer vragen kwamen in me op, antwoorden onderzocht ik ook weer verder - ik bleef maar schrijven en schrijven

 

 

Een nieuw persoon en een nieuwe wereld

Er rolde zo ontzettend veel zelfkennis uit. Allerlei verschillende én positieve kanten van mezelf kwamen bovendrijven. Verbaasd en verrast was ik: dit strookte totaal niet met wat ik tot dan toe over mezelf dacht te weten. Het voelde alsof ik een nieuw persoon ontmoette en er een nieuwe wereld open ging. Ik bleek eigenlijk 'best wel' een normaal en leuk persoon te zijn, en veel meer te kunnen dan ik dacht...

 

Nooit eerder stond ik stil bij wie ik werkelijk was, hoe mijn karakter in elkaar zat, waar ik goed in was. Al die informatie die verborgen lag in mijn eigen innerlijke bron, toonde zich nu aan de oppervlakte.  


'Beautiful isn't something you become. It's something you realize you are' – Vironika Tugaleva


Als jouw ware Zelf ben je op je best en mooist

Mijn zelfvertrouwen steeg. Zo dacht ik nogal eens 'dat ik toch niets kon'. Dat ging dan, bleek nu, vooral om dingen die totaal niet bij mij pasten, omdat ik dacht in bepaalde hokjes te moeten passen. 

 

Ook dat is typerend voor narcistisch misbruik: je leerde je extreem aan te passen, wat jou heel ver van jezelf heeft verwijderd, waardoor je het buiten jezelf gaat zoeken. Mijn zelfonderzoek leerde mij dat de keren dat ik de dingen deed vanuit mijn hart, vanuit een diep verlangen, ik wél goed kon zijn in wat ik deed. 


'Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid' – Albert Einstein


Het is zó fijn om jezelf te kennen

Het voelt gewoon  fijn om jezelf te kennen (en te liefhebben)  jij bent immers wel degene met wie je moet samenleven. Het voelt ook als een geruststelling dat ik niet die domme, rare en slechte persoon ben die ik vaak wel dacht te zijn... Hoe stom dat ook klinkt. Maar dat is wat narcistisch misbruik met je doet. Je wordt tegen jezelf opgezet. Je verliest de verbinding met jouw mooie ware Zelf. 

   

 

Herstel de verbinding met jouw mooie ware Zelf

Om ook jou die verbinding met jouw mooie ware Zelf te laten herstellen, reik ik jou daartoe graag alle handvaten en wegwijzers aan, zodat ook jij deze innerlijke reis in en naar jezelf kunt afleggen. 

 

Elke dag langer dat jij nog gelooft in die oude, foutieve informatie over jezelf... elke dag langer dat jij je keuzes nog baseert op een versie van jezelf die je niet bent... elke dag langer dat jij jouw potentieel onbenut laat... is er één teveel.

 

Daarom heb ik al mijn zelfontwikkelde vragen en opdrachten gefinetuned en gebundeld in de mini-cursus 'Zelfbeeld'. In 15 lessen creëer jij nu zélf een zelfbeeld, dat haaks zal staan op je oude, aangeleerde zelfbeeld. Zie het als een interview met jezelf!

 

      

Dit ga je doen in de mini-cursus 'Zelfbeeld'

Dit ga je doen in de mini-cursus 'Zelfbeeld':

  • Je gaat helemaal terug naar jouw kern: naar wie jij werkelijk bent, jouw ware authentieke Zelf. Van binnenuit ga je op ontdekkingsreis in jezelf. Je kijkt vanuit jezelf naar jezelf, en niet langer vanuit de buitenwereld.
  • Aan de hand van allerlei vragen en opdrachten onderzoek je de verschillende delen in jezelf. Je brengt ze in kaart, analyseert ze en komt tot verrassende ontdekkingen.
  • In iedere les ontdek je weer iets nieuws over jezelf. Bij elke stap verdwijnt er een laagje en komt er een stukje van jouw mooie ware Zelf tevoorschijn.
  • Omdat het schrijfopdrachten zijn, leg je zo jouw eigen persoonlijke dossier aan, wat je altijd nog eens kunt doorbladeren of aanvullen.
  • Daarnaast geef ik je een inkijkje in hoe ik dit zelfonderzoek uitvoerde, zodat je daar ook iets meer over leert en dit zelf kunt gaan toepassen. Dit zal jou nog meer met jouw eigen innerlijke bron in contact brengen - de plek waar al jouw persoonlijke antwoorden liggen. 
  • Hier en daar deel ik mijn eigen ervaringen, want soms is iets net wat beter uit te leggen aan de hand van verhalen. Verhalen inspireren & verhalen verbinden. Verhalen nodigen ook uit om je eigen verhaal te onderzoeken en te vertellen.

      

Je komt thuis bij jezelf en wilt er nooit meer weg

Maar wat je werkelijk gaat doen, is dit:

 

Je bevrijdt jezelf, wie je werkelijk bent, van alle lagen waaronder het verstopt zat. 

 

JIJ komt eindelijk tevoorschijn. 

JIJ, in al je puurheid. 

JIJ, die één is met zichzelf. 

Je voelt je thuis bij jezelf. 

 

Je wordt niet meer geleefd, maar lééft - vanuit jezelf, met jezelf, als jezelf. 

 

Je bent vrij. 

Je hoeft alleen maar je pure Zelf te zijn. 

Dán ben je op je best.

Dán ben je op je mooist. 

 

Er ontstaat een liefdevolle verbinding met jezelf. 

Je leert de mooie persoon in jezelf kennen.  

Een persoon waarvan je dacht dat die er niet was. 

Een persoon met wie het zoveel fijner samenleven is. 

 

Je zelfvertrouwen groeit.

Je blijkt zoveel meer te kunnen dan je dacht.

'Als ik dit al kan, wat kan ik dan nog meer?'

Je begint in jezelf te geloven - écht geloven. 

 

Je leeft vanuit je volle potentieel. 

Je kunt dan alles wat je in je hebt, inzetten om te doen wat je wilt doen. 

Je doet meer dan graag je best voor jezelf, omdat je jezelf de moeite waard vindt.

 

Je zult jezelf alleen nog maar als waardevol willen (laten) behandelen - precies waar jij gewoon recht op hebt.

 

Eindelijk, na al die jaren, kom jij thuis bij jezelf en je wilt er nooit meer weg! 

 

 

Ja, ik wil mijn ware Zelf ontmoeten!

De mini-cursus 'Zelfbeeld' maakt samen met de handleiding 'Zelfliefde' onderdeel uit van het nieuwe werkboek over het herstellen van je eigenwaarde na narcistisch misbruik.

* Dit nieuwe werkboek (titel nog even een verrassing) verschijnt in september 2021! Via de nieuwsbrief ontvang jij als eerste een seintje zodra het verschijnt! * 

 

 


Deel deze pagina via:

Volg via social media of de nieuwsbrief:

'DE NARCISTISCHE WERELD ONTVLUCHT' | Herken, doorgrond en ontvlucht narcistisch misbruik